Stichting Betania op bezoek in Enschede

Deel dit met anderen
Share

Dit najaar kwam het er eindelijk van: De ontmoeting met André Muit van Stichting Betania in Bacău, Roemenië. We waren al eerder van plan om zelf de Stichting te bezoeken in Roemenië maar dat viel in duigen door de Corona-crisis.

André (Hierboven rechts op de foto) is een goede bekende van vroeger toen we in Roemenië woonden. Maar ik was toen nog veel te klein om me dit te herinneren. We zijn destijds terug naar Nederland verhuisd omdat er hier voor mij betere voorzieningen waren dan daar.

Ik kon hier naar school en kreeg een oogbestuurde computer waarmee ik leerde tekenen en les kreeg van echte kunstenaars. Toen de tijd rijp was besloot ik om mijn tekeningen te verkopen voor het goede doel. André met zijn Stichting Betania was natuurlijk de aangewezen kandidaat. Op deze manier dragen jullie en ik ook een steentje bij aan de gave projecten van deze stichting.

“André heeft een professionele organisatie neergezet, waar hij leiding geeft aan 75 mensen..”

Deze Rotterdammer helpt met zijn stichting al meer dan 27 jaar mensen die het ter plekke nodig hebben op het gebied van gezondheidszorg, sociaal en humanitair vlak. Bij rampen en calamiteiten zoals bijvoorbeeld overstomingen. Er worden door de stichting ook noodhulpacties opgezet, zowel in Bacău als Boekarest.

André heeft een professionele organisatie neergezet, waar hij leiding geeft aan 75 mensen die zich op allerlei gebieden inzetten. Daarnaast heeft hij korte lijnen met overheidsinstanties zodat er ook van daaruit vlotter meegewerkt kan worden om mensen zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden.

Een paar voorbeelden: Er is een revalidatiecentrum opgezet voor mensen met een beperking en wordt er hulp verleend aan jongeren die in een problematische situatie zitten. Ook slachtoffers van mensenhandel worden hier geholpen en er is een dagopvang voor kinderen met autisme opgezet. Dit en nog meer projecten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en sociale bijstand.

“In Roemenië is de winter inmiddels alweer begonnen. Extra hulp is in dit jaargetijde hard nodig.”

André kwam naar Enschede met zijn vader. We hebben het gehad over het werk van de stichting, hoe de opbrengsten van mijn acties besteed worden en hoe we de samenwerking kunnen uitbreiden. De inspiratie spatte er vanaf! We hebben hele gave plannen gemaakt waarover ik nu nog niet zoveel kan zeggen maar waarover je de komende tijd meer zult horen. Het laatste deel van onze ontmoeting was een wandeling en een lunch in het mooie Volkspark.

Draag een extra steentje bij

In Roemenië is de winter inmiddels alweer begonnen. Extra hulp is in dit jaargetijde hard nodig. Dus als je iets kunt missen, ook al is het een paar euro, stort dit op de rekening van deze stichting of nog beter, nog; koop een mooi kunstwerk of kaartenset als kerstcadeau!
Op mijn bestel of doneer pagina vind je alle informatie over hoe het werkt.
in mijn galerie kun je een mooie tekening uitzoeken. In overleg kun je dan aangeven hoe groot hij moet worden en hoeveel het uiteindelijk gaat kosten.

De Nederlandstalige website van Betania vind je hier -> https://www.asociatiabetania.ro/nl/

*De fotos uit Roemenië zijn beschikbaar gesteld door Stichting Betania

Een gedachte over “Stichting Betania op bezoek in Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *