Over mij

Deel dit met anderen
Share
portretfoto: Ik ben Andrei en ik teken met mijn ogen

Andrei Fokkink kan tekenen met zijn ogen!

Andrei Fokkink heeft geen controle over zijn bewegingen. Hij is voor communicatie aangewezen op zijn oogbestuurde computer: de MyTobii.

Naast communiceren, vooral met email en uitspreken van zelf getypte tekst, muziek draaien,  musiceren en de agenda bijhouden gebruikt Andrei deze computer ook om te tekenen. Hij tekent samen met de Enschedese kunstenaars Gerdie Schiphorst en Quinta Bies, maar ook als niemand kijkt.

Naast het zichtbare plezier wat Andrei beleeft aan het tekenen is zijn omgeving diep onder de indruk van wat Andrei kan en maakt. Zo ontstond het idee bij zijn teken-buddy, Gerdie Schiphorst om een selectie van zijn tekeningen te exposeren.

Andrei’s werk is regelmatig te bekijken tijdens tentoonstellingen. De afgelopen tijd was het werk te zien Amersfoort, Enschede en Hengelo. Ook daar is het werk te koop. De opbrengst gaat naar het goede doel. Er zijn genoeg mensen op de wereld die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Met name de in Roemenië, waar Andrei is geboren in Bacău en omstrekenis het heel lastig voor mensen met een beperking om de beschikking te krijgen over hulpmiddelen voor in- en om het huis. Met het geld dat hij ophaalt met zijn tekeningen steunt hij daarom Stichting Betania in Bacău. De Nederlander André Muit is hiervan de directeur en werkt al meer dan 27 jaar in Roemenië aan betere leefomstandigheden voor mensen die het veel minder goed hebben dan de meesten hier, in Nederland. Lees hier meer over Andrei’s ontmoeting met André Muit.

Andrei wil de wereld een stukje mooier maken en hoe kan dat beter door lekker te tekenen?
Kom kijken naar de mooie dingen die Andrei maakt of nog beter: Koop een kunstwerk!