Gelukkig nieuwjaar en op naar een beter 2022!

Deel dit met anderen
Share

Hallo allemaal,
Een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar gewenst!
Eind vorig jaar dachten we met elkaar dat de invloed van corona op ons leven minder zou gaan worden in 2021. Vooral ook vanwege de ontwikkeling van vaccins. Nu zijn we aan het begin van 2022 en is corona nog net zo sterk aanwezig. 

Corona heeft natuurlijk veel invloed op onze gezondheid, zowel die van ons lichaam als die van onze geest. 

Ook de kunst- en cultuursector lijdt onder corona. Als kunstenaar heb ik er ook last van. Na mijn vliegende start in 2019 exposeer ik al twee jaar bijna niet en sta niet op markten. Daardoor verkoop ik beduidend minder werken en kaartjes. En dat is niet zo erg voor mijn inkomenssituatie, maar wel jammer voor de goede doelen die ik steun. Want bij Betania in Bacǎu in Roemenië is het geld hard nodig. 
Toch zijn er dit jaar wel vooral weer veel, vooral goede dingen gebeurd!

Ik had dit jaar toch nog één expositie. In het revalidatiecentrum Roessingh in Enschede exposeerde ik van juli tot eind november.

Vanwege de coronasituatie en de kwetsbare doelgroep in het Roessingh kon ik hier niet voor adverteren. Er waren dus niet veel bezoekers. Ik heb wel een aantal werken en wat kaartensets verkocht. Maar ik heb niet erg veel verdiend voor het goede doel in Roemenië dat ik steun.

De expositie komt nu op mijn dagbesteding ‘De Kei’ te hangen.

Het verhaal van Mihai uit Roemenië

Mama is in eind juli in Bacǎu geweest. Ze is onder andere bij Mihai thuis geweest. Mihai heeft net als ik een zware motorische functiebeperking. Moeder en zoon redden zich goed. In het gesprek met zoon en moeder bleek dat zowel moeder als zoon behoefte hebben aan meer sociale contacten. Een deel van de oplossing zou kunnen liggen in meer ondersteuning met techniek en techniek om zich gemakkelijker van de trap naar beneden te bewegen om zo naar buiten te kunnen.

Het is heel fijn dat Mama geweest is en in Bacǎu haar familie gezien heeft. Vlak voor kerst zijn zowel mijn moeders broer als haar moeder overleden aan corona. Verschrikkelijk is dat!

Voor 2022 zitten mijn team en ik weer vol plannen

  • We willen een nieuwe kaartenset uitbrengen
  • We brengen ook valentijnskaarten uit
  • We experimenteren met t-shirts en vesten als nieuwe producten. Mensen uit ons team hebben al t-shirts, vesten en sweaters van Andreitekent.nl
  • We onderzoeken of we meer producten kunnen maken
  • We hebben mooie 3D afbeeldingen gemaakt van mijn tekeningen samen met Wout Zweers van het Wowlab en André Boone, we kijken wat we hier verder mee kunnen
  • We krijgen mooie aanvragen zoals een aanvraag voor een stropdas met mijn tekeningen. We onderzoeken nog hoe dat goed kan. Tips zijn welkom
  • Via het netwerk van mijn moeder heb ik de eerste kunst verkocht in Roemenië
  • Ik hoop dat we volgend jaar echt naar Roemenië toe kunnen om te kijken hoe ik mijn goede doel optimaal kan steunen.

Een andere kunstuiting: Muziek

In deze coronatijd heb ik een nieuw stukje creativiteit in mezelf aangeboord: het maken van muziek. Ik speel muziek -vooral blues- samen met Maggy en Joris. Ik doe dat met het programma ‘Eyeharp’, op mijn oogbestuurde computer mytobii. En ook hiermee heb ik succes. Juan van mijn dagbesteding heeft een filmpje ingestuurd en kijk, ik sta in de finale van ’s Heerenloo got talent op 13 januari.

Tot die tijd kun je mijn optreden uit de halve finale zien in deze post!

En als je wilt kun je nog tot 12 januari op mij stemmen via andreitekent.nl of direct via https://sheerenloogottalent.nl/

We hebben uiteraard een bedankmail gestuurd naar de ontwikkelaars van de Eyeharp, het programma waarmee ik op de Mytobii muziek maak.

Steun Stichting Betania in Bacǎu!

Ik schreef al dat mijn goede doelen behoorlijk te lijden hebben onder Corona. Ik zou jullie daarom willen vragen een donatie te doen voor het werk van Stichting Betania in Bacau in Roemenië. Zij moeten nu in corona-tijd meer mensen helpen. (zie https://www.asociatiabetania.ro/nl/steunen/)

Voor giften vanuit Nederland:
Voor armoedebestrijding: hulp aan arme gezinnen, noodhulp etc:
Stichting HCR
ING rekeningnummer: 752 55 31
Rabobank rekeningnummer 31.41.25.58
t.n.v. Stichting HCR te Middelharnis
Stichting HCR wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Ik hoop dat we elkaar in 2022 weer nabij kunnen zijn, in fysieke maar ook in psychische zin. Dat er meer verbinding komt, zowel fysiek als ook in ons welzijn. Dat er meer ruimte voor relativering is en minder voor polarisatie. En dat we gelukkig zijn en vooral gezond blijven.

Hartelijke groet,

Mede namens mijn team

Andrei Fokkink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *