Expositie bij Stanislaus Brewskovitch en het hulpmiddelenlab

Deel dit met anderen
Share

Hallo allemaal, ik ben Andrei.
Ik heb geen controle over mijn bewegingen. Daardoor is het voor mij een uitdaging om zelfstandig te communiceren.
 Vanaf 28 augustus zijn mijn kunstwerken te zien bij Stanislaus Brewskovitch in Enschede en we hebben belangrijk nieuws: We zijn betrokken bij een ontwikkelingslab voor hulpmiddelen voor mensen met een beperking.

Toen ik 10 was kreeg ik de beschikking over een MyTobii computer. Hierdoor kon ik meer gedachten uitwisselen. Er ging een wereld voor me open. Ik kon zelf muziek opzetten, emailen, en de spraakcomputer gebruiken. Ik ben toen ook begonnen met tekenen. Via een TV-programma kwam ik in contact met Quinta. Zij werd mijn eerste tekenleraar. Van tekenen word ik rustig een kan ik me terugtrekken uit situatie waar ik uit wil. Tegenwoordig maak ik ook muziek met de Eyeharp, samen met Joris en Maggy.

Gerdie, mijn huidige tekenleraar wees me er een tijd geleden op dat ik mijn werk maar eens moest tentoonstellen. Zo gezegd, zo gedaan. Tegelijkertijd bedacht ik me ook dat dit een prima gelegenheid is om als ondernemer te starten. Ik wil mijn tekeningen verkopen om zo geld in te zamelen voor het goede doel in Roemenië. Van het 1 kwam het ander. Expositie, meedoen aan Kunst in het Volkspark en een eigen website.

Goudhaantje Golden Ale

Supertof dat mijn kunstwerken bij Stanislaus Brewskovitch geëxposeerd worden. Ik vind het gaaf dat ze ter gelegenheid hiervan ook een lekker goudkleurig biertje hebben gebrouwen. Ik mocht het “Goudhaantje” noemen. Het logo is gemaakt door Sjors op basis van mijn tekening.

Ik mag van geluk spreken. Dankzij hulpmiddelen zoals mijn computer, de zorg van lieve mensen in mijn omgeving en het feit dat we hier in Nederland wonen, kan ik best veel dingen doen die ik wil. 

In Roemenië, waar ik ben geboren zijn die hulpmiddelen een goede zorg niet vanzelfsprekend en ook niet van de kwaliteit zoals we die hier hebben. Dit Goudhaantje is een geluksvogel!

Assistive Technology Lab op de Universiteit

Momenteel werken we ook aan een traject om een hulpmiddelen-lab op te starten met Edwin Dertien en de Universiteit Twente. Hiermee willen we met behulp van technologie, oplossingen uitvinden en maken om voor mensen zoals ik het leven wat makkelijker maken. Met behulp van hoogstaande technologie, zoals bijvoorbeeld robotica, gaan we werken aan zaken als een zelfrijdende rolstoel, zodat ik mezelf kan verplaatsen. Dit lab gaat het Assistive Technology Lab heten. Dankzij een bijdrage van de Gemeente kunnen we hier serieus werk van maken. Kijk voor meer informatie op ZORGKATALYSATOR.nl

Kopen voor het goede doel

De werken op deze website en bij Stanislaus Brewskovitch hangen zijn allemaal te koop. Met je aankoop steun je tegelijkertijd Stichting Betania in Bacâu. Deze stichting zet zicht in voor mensen die het momenteel moeilijk hebben.  Je kunt hiervoor via mijn website contact opnemen. Via de Bestel en Doneer Pagina heb je nog meer keuze qua tekeningen en afbeeldingsformaten. In de galerie kun je een overzicht van mijn tekeningen bekijken. Alles kan in overleg. Ook zijn er kaartensets met mijn tekeningen te bestellen.

De expositie is tot in de derde week van oktober te bekijken bij Stanislaus Brewskovitch in Enschede. Je kunt er ook lekker eten en drinken. Goudhaantje is een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *