Expositie in Haaksbergen

foto: pkn-haaksbergen.nl
Deel dit met anderen
Share

Vanaf zondag 7 april 2024 is mijn werk gedurende april te bezichtigen in de mooie kerk van de Protestantse Gemeente in Haaksbergen. Mijn Oma heeft daar verteld over wat ik doe voor het goede doel.

Al sinds een paar jaar steun ik met de verkoop van mijn tekeningen het goede doel. De opbrengsten die binnenkomen van jouw donaties en aankopen, gaan in zijn geheel naar Roemenië. Stichting Betania in Bacău, gerund door de Nederlander André Muit, doet ook veel voor mensen die daar met een beperking leven. Lees meer hierover op de Over Mij pagina en in dit bericht.

Onderaan dit bericht staat informatie over de openingstijden en het adres van de kerk. Er staat overigens een leuke ingezonden brief in het kerkblad over hoe ik met mijn tekeningen bij de kerk terecht kon.

Kunst in de kerk

(Overgenomen uit het kerkblad van de protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse)

Kunst in de kerk is er niet alleen om de kerk te verfraaien. De kerk heeft een eigen schoonheid, ook als er niets aan de muur hangt. Kunst in de kerk laat ons iets zien van buiten naar binnen: waar zijn mensen mee bezig, wat is hun uitdaging, waar verwonderen zij zich over, hoe uiten mensen hun vreugde of verdriet. Kunst zorgt voor ontmoeting en verbinding. Binnenkort is er weer kunst te bewonderen in de kerk. Bijzondere kunst gemaakt door een bijzondere kunstenaar Andrei Fokkink. Hij stelt zich voor op zondag 7 april aan het eind van de kerkdienst. Over de ontmoeting met Andrei vertelt Gea ter Heide het volgende:

“Als wijkouderlingen hebben we deze maanden huiskamer gesprekken, waarbij het thema ‘Ga mee’ en het elkaar ontmoeten is. Er zijn veel soorten ontmoetingen.
Onderstaand mijn bijzondere ervaring.

In de Richtershof, tijdens het inleveren van actie Kerk-balans, kwam ik in gesprek met een mevrouw die naast me zat. We stelden ons aan elkaar voor. Mw. Fokkink en ik kwamen in gesprek. Ze vertelde me iets over haar kleinzoon Andrei en ze was verrast dat ik hem, vanuit mijn eerdere netwerk in de gehandicaptenzorg kende. Eenmaal thuis dacht ik er nog even over na. Andrei Fokkink, een prachtige jonge man die met weinig fysieke mogelijkheden zo optimistisch in het leven weet te staan. Andrei zegt zelf: “Ik heb geen controle over mijn bewegingen”. Op wonderlijke wijze weet hij te roeien en koers te houden met de beperkte riemen die hem daarvoor gegeven zijn. Andrei maakt kunst door te tekenen met zijn oogbestuurde computer. Zijn doel daarbij is de wereld een stukje mooier te maken door zijn tekeningen en deze vervolgens te verkopen voor een goed doel.

Andrei is geboren in Roemenië. Zijn goede doel is geld in te zamelen voor mensen met een beperking in Roemenië om de beschikking te kunnen krijgen over hulp-middelen voor in- en om het huis. Terwijl ik zijn site www.andreitekent.n| bekeek dacht ik: “Dit is zo mooi, hoe kunnen meer mensen Andrei en zijn kunst ontmoeten? Is het mogelijk dat Andrei een expositie bij ons in de kerk kan houden?” Het idee voorgelegd aan Jeanette van Embden en zij werd ook enthousiast. Daarna heb ik Andrei zelf gesproken en samen met zijn vader heeft hij de kerkzaal bekeken. Andrei is enthousiast en kijkt uit naar de expositie!”

Jeanette van Embden en Gea ter Heide

(foto: pkn-haaksbergen.nl)

Adres:
Kerk Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse
Jhr. von Heijdenstraat 4, 7481 ED Haaksbergen
Meer informatie: https://www.pkn-haaksbergen.nl/
De expositie is te bezichtigen op de woensdagen 10, 17 en 24 april van 10.00 tot 11.30.
Op de zondagen gaan vanaf 9.30 de deuren open, de dienst is dan van 10.00 tot ongeveer 11.00/11.10. Daarna is er nog wat tijd om de expositie te bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *